Eco-Counter Magyarország

Gyalogos- és kerékpárszámláló rendszerek

Megújult az ECO-VISIO adatelemző szoftverünk!

febr 032018

Még sosem volt ennyire egyszerű a gyalogos és kerékpáros forgalmi adatok elemzése, mint az új Eco-Visio V5 felhő alapú applikációnkkal. Az új rendszer nem csak szebb, de egy nagyságrenddel gyorsabb is elődjénél. A megszokott standard lekérdezések mellett lehetőség van a lekérdezés paramétereinek részletes beállítására is.

A domain oldalon az ügyfelek kezelésében lévő összes számláló összefoglalása történik különböző alfanumerikus, grafikus és térképes megjelenítéssel. Itt történik a mérési helyszínek összehasonlítása, az átlagos és csúcsértékek kiemelt megjelenítése is. A nyers táblázatok mellett könnyen alakítható grafikonok segítik az adatok könnyed értelmezhetőségét. 

undefined

Szeretne demo felhasználóval belépni az Eco-Visioba? Írjon nekünk e-mailt a szükséges belépési adatokért.

undefined

 

További nézetek a szoftverből:

Esettanulmány

jan 112018

Túraútvonalak szélességének optimalizálása Sioux Falls-ban (Dél-Dakota, USA)

undefined

A túraútvonalak szélességének tervezésekor a biztonság maximalizálható, a konfliktusok pedig minimalizálhatóak, amennyiben pontos forgalmi adatokkal rendelkezünk. A túrázók számáról és az útvonalon előforduló különböző közlekedési módokról szerzett információk igen hasznosak az útvonalak szélességének meghatározása során.

Az amerikai Sioux Falls-ban 6 automata számláló méri a helyi túraútvonalakon közlekedő kerékpárosok és gyalogosok számát. „Sioux Falls-ban több mint 30 mérföldnyi vegyes használatú [gyalogos-kerékpáros] útvonalunk van, amelynek egy része 20 mérföldnyi körgyűrűbe fogja a várost” - tudjuk meg Mike Patten-tól, egy parkfejlesztő specialistától.

Az elmúlt évben egymillió látogatót számláltak és a kerékpárosok valamint gyalogosok számáról külön-külön szerzett adatok nagyon értékesnek bizonyultak. A MULTI számlálók különbséget tudnak tenni gyalogosok és kerékpárosok között, illetve a haladási irányt is meg tudják állapítani. „Azokon a helyeken, ahol sok a gyalogos és a bringás is, sokkal szélesebbre méretezzük az ösvényeket” - mondja Patten.

2017 legbringásabb európai városai

jan 032018

Boldog új esztendőt kíván az Eco-Counter csapata!

A 2018-as évet köszöntve egy pillanatra visszatekintünk még az előző évre. Bemutatjuk az 5 legforgalmasabb, klasszikus TOTEM kijelzővel felszerelt számlálónkat, amelyek Európában a legtöbb áthaladást regisztrálták 2017-ben. Tudta, hogy a kijelzővel szerelt számlálóink pillanatnyi adatait is böngészheti ezen a térképes oldalon? [link]

De ami ennél is fontosabb, lássuk a TOP5 listánkat!


#5 – Erbprinzenstraße, Karlsruhe (Németország)

undefined

A nedves időjárás és a hideg téli napok ellenére a németországi Karlsruhe lakossága igazi 4 évszakos bringás. A városban elhelyezett Eco-Display Classic (ún. TOTEM) kerékpárforgalmi kijelző 2017-ben kétmillió áthaladást regisztrált (napi átlag: 5490), ami félmillióval több, mint az előző évben!

#4 – An der Alster, Hamburg (Németország)

undefined

Az elmúlt években Hamburg hatalmas összegeket fektetett a kerékpáros létesítmények fejlesztésére és mára az egyik legbringásabb európai városként tartják számon. Az An der Alster-nél található kijelzőnk picivel több mint 2.000.000 áthaladást regisztrált (napi átlag: 5581).

#3 – Route de Vienne, Strasbourg (Franciaország)

undefined

A belvárosban a strasbourgiak mintegy 14%-a használja a kerékpárt közlekedési eszközként. Nem meglepő tehát, hogy a helyi kijelzőnk éves értéke végül 2.050.000-rel zárta a 2017-es évet és az sem véletlen, hogy a dán Copenhagenize tervező iroda  kerékpárosbarát városokat rangsoroló listáján Strasbourgot a 4. helyen említi.

#2 – Straße 54, Munster (Németország)

undefined

Munster messze földön ismert kerékpáros kultúrájáról. A 300.000 fős városban félmillió bicikli mozog változó rendszerességgel a 450 kilométernyi összefüggő kerékpáros infrastruktúrán. A 2016-os negyedik helyezéséhez képest a münsteri kijelző két helyet is előrébb lépett, mert 2017-ben már 2.090.000 biciklista haladt át a vizsgált keresztmetszeten.

#1 – Bismarckallee, Freiburg (Germany)

undefined

Freiburg 2016 után 2017-ben is messze túlszárnyalt minden várakozásunkat. A napi átlagos 9303 kerékpár/nap közel duplája az előző helyszínek forgalmának, éves szinten pedig 3,4 millió áthaladást jelent.

Gratulálunk Freiburg városlakóinak és városvezetésének!

A margitszigeti futókör látogatottsági adatai (2017. március-december)

dec 302017

A Margitszigeten egy időben napi rendszerességgel bicikliztem keresztül és bevallom sokszor ledöbbentem azon, hogy milyen sokan futnak nap mint nap a vörös gumiszőnyegen. Amikor újabb tesztelési helyszínt kerestünk a PYRO Box számlálónak (korábban a Görzenál mögött az EuroVelo 6-on teszteltük), akkor már csak azt kellett eldönteni, hogy a futókör melyik pontjára kerüljön az eszköz.

A helyszín kiválasztásakor a legfőbb szempont az volt, hogy a szenzorok ne kaphassanak sem direkt sem visszaverődő infravörös sugárzást. A sziget keleti oldalán, a felújított kaszinó vonalában találtuk meg azt az ideális villanyoszlopot, amire 10-15 perc alatt felkerült a doboz és hónapokig csak számlált és számlált és számlált...

A passzív infravörös technológiát alkalmazó PYRO szenzoraink az emberek által kibocsátott hőt érzékelik, egész pontosan a +/- 1 Celsius-nál nagyobb hőmérsékletkülönbséget. A jelenleg elérhető technológiák közül ez a legrobusztusabb (önkalibráló) és a legkisebb energiaigényű. Ezek és az áramkörök gondos tervezése teszik lehetővé, hogy a PYRO rendszerek belső akkumulátorának üzemideje akár 10 év is lehet.

A technikai részletek után lássuk a számokat! Mivel ez a típusú szenzor önmagában nem képes különbséget tenni gyalogos, biciklis, bringó hintós stb. között, ezért mértékegységként az áthaladás/időegységet használjuk.

A mérés időtartama: 2017. március 15. - december 28.

A mérés során összesen 1.039.841 áthaladást rögzítettünk.
A legforgalmasabb óra: 848 áthaladás/óra (aug.29)
A legforgalmasabb nap: 8,225 áthaladás/nap (ápr.2)
A legforgalmasabb hét: összesen 42.435 áthaladás április első hetében

A jellemző haladási irány némi eltérést mutat a hétköznapok és a hétvégék között. Hétvégén a déli irányba közlekedők aránya kis mértékben növekszik de összességében az északi irány dominál valamennyi időszakban. Helyszíni szemlélődések során azt tapasztaltuk, hogy a déli irányba közlekedők elsősorban turisták.

A teljes időszakot figyelembe véve az átlagos napi forgalom 3598 áthaladás/nap (2816 észak felé és 782 dél felé).

A forgalom napi lefolyását mutató ábrákról könnyen leolvasható, hogy a legtöbben kora este mennek futni a szigetre. Munkanapokon 19:00 és 20:00 között átlagosan 343 áthaladást regisztráltunk az északi irányba. Másképp kifejezve: a legforgalmasabb időszakban átlagosan 10,5 másodpercenként futott át valaki az érzékelőnk előtt.

Néhány grafikon, amit az Eco-Visio adatelemző szoftverből exportáltunk:

1. Óránkénti átlagos forgalom haladási irányok szerint (áthaladás/60perc)

undefined

2. A forgalom átlagos heti eloszlása az egyes napok között:

undefined

3. A forgalom éves lefolyása

undefined

Egy vasúti pályaudvar belső utasáramlásának vizsgálata

okt 302017

A párizsi Saint-Lazare vasúti pályaudvaron végeztünk egy komplex utasáramlási vizsgálatot. A cél az volt, hogy 32 órán keresztül valamennyi peron, be- és kijárat forgalmát a lehető legpontosabban tudjuk mérni. Végül a 32 óra alatt a kijelölt 81 mérési keresztmetszetben összesen 2,2 millió áthaladást regisztráltunk.
Az alkalmazott technológia az Instant Counting nyomásérzékeny szőnyeg, amelyből összesen 100 darabot helyeztünk el az épületen belül. A telepítés este 10-kor kezdődött és egy tucat kollégánk dolgozott azon, hogy a teljes rendszer üzemkész legyen még a hajnali vonatok beérkezése előtt.
Reggel 8 és 9 óra között az induló és az érkező forgalom 80.000 fő/óra körül mozgott, míg a kora esti csúcsidőben jóval többen szálltak vonatra (98.000 fő/óra), mint ahányan érkeztek az állomásra (35.000 fő/óra).


A termék angol nyelvű aloldalát itt találja: http://www.instantcounting.com/intro.html
Konferenciát, kiállítást vagy vásárt vagy zenei nagyrendezvényt szervez? Szeretne megbízható látogatottsági adatokat kapni? Az Instant Counting rendszer bérelhető is. Bővebb információért lépjen velünk kapcsolatba!

9 UNESCO Világörökségi helyszín, ahol Eco-Counter számlálókkal mérik a látogatottságot

okt 242017

Az UNESCO 1978 óta gyűjti és vezeti azt a listát, amin a legkülönlegesebb természeti értékek mellet az emberiség számára meghatározó kulturális helyszíneket tartják számon. Ez az ún. Világörökségi Helyszínek listája. A történelmi jelentőségű emberi alkotások mellett gyakran olyan nemzeti parkokat találunk a listán, amelyek egyedülálló domborzattal, flórával és faunával rendelkeznek.

Az eltérő adottságok és különböző látogatói szokások miatt a forgalom rendszeres számlálásának (és elemzésének) célja is különböző lehet. A látogatók számlálása segíti a trendek pontosabb meghatározását, a látogatói csúcsidőszakok azonosítását. Megbízható adatokra támaszkodva könnyen értékelhetőek a fejlesztések vagy marketing kampányok hatása is.

Íme kilenc olyan Világörökségi Helyszín, ahol a látogatói monitoring rendszert az Eco-Counter nagy pontosságú érzékelőivel építették ki.

1. Mont-Saint-Michel (Franciaország)

A bejáratnál elhelyezett gyalogos számlálók szerint a legtöbb látogató nyáron keresi fel a látványosságot, ugyanakkor a tavaszi hétvégék is kiugró értékeket mutatnak. Az összes látogató 35%-a ezekben az időszakokban érkezik, amikor is az átlagos napi forgalom megközelíti a 12.000 főt (16.000 fő feletti csúcsnapokkal). A látogatottság minden nap 11 és 16 óra között lendül fel.

undefined

Megújult a Mobile MULTI gyalogos és kerékpáros számláló

júl 242017

Megérkezett az új gumicsöves kerékpárszámláló, ami a gyalogosokat is számolja.

Már rendelhető a megújult Mobile MULTI egységünk, amit rövid idejű (általában 2-8 hetes) számlálásokra fejlesztettünk. A MULTI a tökéletes megoldás az osztott vagy osztatlan gyalog- és kerékpárutak forgalmának számlálására.

undefined

Az új termék fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettünk a könnyű szerelhetőségre, az egység burkolata viszont továbbra is rendkívül ellenáll a külső behatásoknak.

A rendszer nagyfokú mobilitása érdekében a telepítés rendkívül gyors és egyszerű (kb. 30 perc). A jelfeldolgozó egység minimális áramfelvétele lehetővé teszi, hogy egyetlen akkumulátorral legalább másfél évig folyamatosan üzemeljen. Az adatok feldolgozását nagyban segíti a beépített 4G modem, ami minden nap friss forgalmi adatokat továbbít a központi adatbázisba.

Mobile MULTI: számlálás közlekedési módok szerint

Interaktív térképen is böngészheti számlálóink adatait

júl 132017

Sokan kérdezték tőlünk, hogy hol lehet a különböző országokból származó mérési eredményeket figyelemmel kísérni. Ennek megfelelően összeállítottunk egy olyan világtérképet, ahol az összes DISPLAY és TOTEM kijelzővel rendelkező számlálónk megtalálható és a napi forgalmi adatokat is lehet látni.

A térképre vagy ide klikkelve a link új ablakban nyílik meg.

undefined

Atom

1 0 1 1 1 0 0 1 0 1 1 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 1 0