Eco-Counter Magyarország

Gyalogos- és kerékpárszámláló rendszerek

2017 legbringásabb európai városai

jan 032018

Boldog új esztendőt kíván az Eco-Counter csapata!

A 2018-as évet köszöntve egy pillanatra visszatekintünk még az előző évre. Bemutatjuk az 5 legforgalmasabb, klasszikus TOTEM kijelzővel felszerelt számlálónkat, amelyek Európában a legtöbb áthaladást regisztrálták 2017-ben. Tudta, hogy a kijelzővel szerelt számlálóink pillanatnyi adatait is böngészheti ezen a térképes oldalon? [link]

De ami ennél is fontosabb, lássuk a TOP5 listánkat!


#5 – Erbprinzenstraße, Karlsruhe (Németország)

undefined

A nedves időjárás és a hideg téli napok ellenére a németországi Karlsruhe lakossága igazi 4 évszakos bringás. A városban elhelyezett Eco-Display Classic (ún. TOTEM) kerékpárforgalmi kijelző 2017-ben kétmillió áthaladást regisztrált (napi átlag: 5490), ami félmillióval több, mint az előző évben!

#4 – An der Alster, Hamburg (Németország)

undefined

Az elmúlt években Hamburg hatalmas összegeket fektetett a kerékpáros létesítmények fejlesztésére és mára az egyik legbringásabb európai városként tartják számon. Az An der Alster-nél található kijelzőnk picivel több mint 2.000.000 áthaladást regisztrált (napi átlag: 5581).

#3 – Route de Vienne, Strasbourg (Franciaország)

undefined

A belvárosban a strasbourgiak mintegy 14%-a használja a kerékpárt közlekedési eszközként. Nem meglepő tehát, hogy a helyi kijelzőnk éves értéke végül 2.050.000-rel zárta a 2017-es évet és az sem véletlen, hogy a dán Copenhagenize tervező iroda  kerékpárosbarát városokat rangsoroló listáján Strasbourgot a 4. helyen említi.

#2 – Straße 54, Munster (Németország)

undefined

Munster messze földön ismert kerékpáros kultúrájáról. A 300.000 fős városban félmillió bicikli mozog változó rendszerességgel a 450 kilométernyi összefüggő kerékpáros infrastruktúrán. A 2016-os negyedik helyezéséhez képest a münsteri kijelző két helyet is előrébb lépett, mert 2017-ben már 2.090.000 biciklista haladt át a vizsgált keresztmetszeten.

#1 – Bismarckallee, Freiburg (Germany)

undefined

Freiburg 2016 után 2017-ben is messze túlszárnyalt minden várakozásunkat. A napi átlagos 9303 kerékpár/nap közel duplája az előző helyszínek forgalmának, éves szinten pedig 3,4 millió áthaladást jelent.

Gratulálunk Freiburg városlakóinak és városvezetésének!

Megújult a Mobile MULTI gyalogos és kerékpáros számláló

júl 242017

Megérkezett az új gumicsöves kerékpárszámláló, ami a gyalogosokat is számolja.

Már rendelhető a megújult Mobile MULTI egységünk, amit rövid idejű (általában 2-8 hetes) számlálásokra fejlesztettünk. A MULTI a tökéletes megoldás az osztott vagy osztatlan gyalog- és kerékpárutak forgalmának számlálására.

undefined

Az új termék fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettünk a könnyű szerelhetőségre, az egység burkolata viszont továbbra is rendkívül ellenáll a külső behatásoknak.

A rendszer nagyfokú mobilitása érdekében a telepítés rendkívül gyors és egyszerű (kb. 30 perc). A jelfeldolgozó egység minimális áramfelvétele lehetővé teszi, hogy egyetlen akkumulátorral legalább másfél évig folyamatosan üzemeljen. Az adatok feldolgozását nagyban segíti a beépített 4G modem, ami minden nap friss forgalmi adatokat továbbít a központi adatbázisba.

Mobile MULTI: számlálás közlekedési módok szerint

Innovatív utcabútorok - kerékpáros TOTEM kijelzők

jún 232017

A kerékpározás népszerűsítésének egyik legjobb módja, ha egy forgalmas kerékpáros útvonal mellett, mindenki számára jól látható helyre kiteszünk egy táblát, ami valós időben mutatja a kerékpáros forgalom nagyságát.

undefined

Termékeink között megtalálhatók fix és mobil kijelzők is. 

Az Eco-Counter valamennyi számlálója kompatibilis az Eco-DISPLAY hordozható kijelzővel és az Eco-TOTEM oszloppal. A kijelzők megjelenése mindig a megrendelő arculatához illeszkedik.

Tekintse meg referenciáinkat:

undefined

További dizájnokat is böngészhet ebben a PDF-ben (klikk ide!) 

A TOTEM kijelző sajátossága, hogy nem akkumulátorról üzemel. Ez természetesen komplikálja a telepítést, cserébe lehetőség van a gyalogos és/vagy kerékpáros forgalmi adatok valós idejű kommunikációjára. Valamennyi TOTEM saját honlappal rendelkezik, ahol 15 percenként jelennek meg az aktuális számok.

undefined

Töltse le termékismertető prospektusunkat és ismerje meg az Eco-TOTEM és az Eco-DISPLAY kerékpárforgalmi kijelzőket. Bővebb információért keresse fel munkatársunkat.

NEMZETKÖZI BRINGÁS BAROMÉTER 2016: SZÁMOK ÉS EREDMÉNYDEK

jún 192017

Mivel a világ kerékpáros szakértőit összehozó Velo-City konferenciánál jobb alkalmat nem találtunk, ezért itt mutattuk be a 2016-os Nemzetközi Kerékpáros Barométer eredményeit. Lássuk a részleteket!

undefined

32 országban, 2360 számláló, több mint 350 millió áthaladást regisztrált. Az Eco-Counter Nemzetközi Kerékpáros Barométer hivatalos adatai a világ számos országában vizsgálják a kerékpáros trendek évről-évre történő alakulását. A 2015-ös adatokhoz képest, az idei 1000 új bringás mérőhelynek köszönhetően 120 millióval több áthaladást észleltünk és a folyamatosan bővülő adatbázisnak köszönhetően a barométer harmadik kiadása még szélesebb spektrumban elemezhető adatokkal szolgál.

Eco-Counter Kerékpáros Barométer: 2015-ről 2016-ra stabil trend a globális kerékpáros forgalomban

A 2013-ról 2014-re történő +8%-os, illetve a 2014-ről 2015-re történő +3%-os növekedés után, az idei barométer 2015-2016 között +0,5%-os stabil trendet mutat. Ez a trend kettéoszlik: a „szabadidős” számlálók esetében -0.50%, míg a „hivatásforgalmi” számlálók esetében +1,25%-os volt a változás. A globális barométer mutatóját a világ számos pontján elhelyezett 2360 számláló adatai a mérés, ellenőrzés és hitelesítés folyamatai után szolgáltatják a 2015-ről 2016-ra bekövetkezett változások alapján. A globális trend a számlálókkal rendelkező országok lakossága alapján arányosan van meghatározva. Az adatok szerint több mint 2,5 millióval több kerékpáros utazást regisztráltak 2015-höz képest 2016-ban, és a lakosságra levetítve globálisan egy stabil trendet lehet megállapítani. Ezek alapján jelentős különbségeket lehet megállapítani a különböző országok között.

A legnagyobb növekedést mutató országok:

Írország(+8%), Norvégia(+7%), Dánia(+6%), Új-Zéland(+5%) és Chile(+5%). Ezután Franciaország, az Egyesült Királyság és Belgium(+3%), Luxemburg és Lengyelország(+2%), Svédország, Németország és Ausztria(+1%) következik. Spanyolországban és Ausztráliában nem történt változás, azonban Csehország, Kanada, Olaszország, az Egyesült Államok és Finnország számlálói visszaesést mutattak az előző évhez képest (-1 és -3% között).

 

undefined

Az 5 város, ahol a leggyorsabban növekszik a kerékpárhasználat:

A barométer külön adatokkal szolgál arról a 38 városról, ahol 2015-ben és 2016-ban is több, mint 10 számláló volt elhelyezve. Az 5 város, ahol a legjelentősebb emelkedett a kerékpárhasználók aránya: Nantes (Franciaország), Oslo (Norvégia), Auckland (Új-Zéland), Lyon (Franciaország) és Arlington (Virginia, USA).

 

undefined

Újabb kerékpárszámlálók telepítése Budapesten

dec 032016

A Budapesti Közlekedési Központ megbízásából tovább bővült a kerékpáros forgalomszámláló állomások száma. Négy helyszínen telepítettünk fix hurokdetektoros rendszert (ZELT Greenways, irányhelyes, 2x2 hurokkal), így már összesen hat állandó mérési keresztmetszet üzemel a fővárosban.
A ZELT hurokdetektorok mellett üzembe állt két darab TUBE (ún. gumicsöves, piezo szenzorral működő) számlálónk is. A gumicsöves számlálókat 3-4 hetente helyezzük át újabb helyszínekre.

 undefined

A mérési eredmények összefoglalója elérhető a kerekparszamlalo.velovelo.org oldalon (vagy a térképre klikkelve). 

undefined

Az eseményről a média is beszámolt (pl. az index.hu biciklis blogja a Kerékagy is).

Atom

1 0 1 1 1 0 0 1 0 1 1 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 1 0