Eco-Counter Magyarország

Gyalogos- és kerékpárszámláló rendszerek

Innovatív utcabútorok - kerékpáros TOTEM kijelzők

jún 232017

A kerékpározás népszerűsítésének egyik legjobb módja, ha egy forgalmas kerékpáros útvonal mellett, mindenki számára jól látható helyre kiteszünk egy táblát, ami valós időben mutatja a kerékpáros forgalom nagyságát.

undefined

Termékeink között megtalálhatók fix és mobil kijelzők is. 

Az Eco-Counter valamennyi számlálója kompatibilis az Eco-DISPLAY hordozható kijelzővel és az Eco-TOTEM oszloppal. A kijelzők megjelenése mindig a megrendelő arculatához illeszkedik.

Tekintse meg referenciáinkat:

undefined

További dizájnokat is böngészhet ebben a PDF-ben (klikk ide!) 

A TOTEM kijelző sajátossága, hogy nem akkumulátorról üzemel. Ez természetesen komplikálja a telepítést, cserébe lehetőség van a gyalogos és/vagy kerékpáros forgalmi adatok valós idejű kommunikációjára. Valamennyi TOTEM saját honlappal rendelkezik, ahol 15 percenként jelennek meg az aktuális számok.

undefined

Töltse le termékismertető prospektusunkat és ismerje meg az Eco-TOTEM és az Eco-DISPLAY kerékpárforgalmi kijelzőket. Bővebb információért keresse fel munkatársunkat.

NEMZETKÖZI BRINGÁS BAROMÉTER 2016: SZÁMOK ÉS EREDMÉNYDEK

jún 192017

Mivel a világ kerékpáros szakértőit összehozó Velo-City konferenciánál jobb alkalmat nem találtunk, ezért itt mutattuk be a 2016-os Nemzetközi Kerékpáros Barométer eredményeit. Lássuk a részleteket!

undefined

32 országban, 2360 számláló, több mint 350 millió áthaladást regisztrált. Az Eco-Counter Nemzetközi Kerékpáros Barométer hivatalos adatai a világ számos országában vizsgálják a kerékpáros trendek évről-évre történő alakulását. A 2015-ös adatokhoz képest, az idei 1000 új bringás mérőhelynek köszönhetően 120 millióval több áthaladást észleltünk és a folyamatosan bővülő adatbázisnak köszönhetően a barométer harmadik kiadása még szélesebb spektrumban elemezhető adatokkal szolgál.

Eco-Counter Kerékpáros Barométer: 2015-ről 2016-ra stabil trend a globális kerékpáros forgalomban

A 2013-ról 2014-re történő +8%-os, illetve a 2014-ről 2015-re történő +3%-os növekedés után, az idei barométer 2015-2016 között +0,5%-os stabil trendet mutat. Ez a trend kettéoszlik: a „szabadidős” számlálók esetében -0.50%, míg a „hivatásforgalmi” számlálók esetében +1,25%-os volt a változás. A globális barométer mutatóját a világ számos pontján elhelyezett 2360 számláló adatai a mérés, ellenőrzés és hitelesítés folyamatai után szolgáltatják a 2015-ről 2016-ra bekövetkezett változások alapján. A globális trend a számlálókkal rendelkező országok lakossága alapján arányosan van meghatározva. Az adatok szerint több mint 2,5 millióval több kerékpáros utazást regisztráltak 2015-höz képest 2016-ban, és a lakosságra levetítve globálisan egy stabil trendet lehet megállapítani. Ezek alapján jelentős különbségeket lehet megállapítani a különböző országok között.

A legnagyobb növekedést mutató országok:

Írország(+8%), Norvégia(+7%), Dánia(+6%), Új-Zéland(+5%) és Chile(+5%). Ezután Franciaország, az Egyesült Királyság és Belgium(+3%), Luxemburg és Lengyelország(+2%), Svédország, Németország és Ausztria(+1%) következik. Spanyolországban és Ausztráliában nem történt változás, azonban Csehország, Kanada, Olaszország, az Egyesült Államok és Finnország számlálói visszaesést mutattak az előző évhez képest (-1 és -3% között).

 

undefined

Az 5 város, ahol a leggyorsabban növekszik a kerékpárhasználat:

A barométer külön adatokkal szolgál arról a 38 városról, ahol 2015-ben és 2016-ban is több, mint 10 számláló volt elhelyezve. Az 5 város, ahol a legjelentősebb emelkedett a kerékpárhasználók aránya: Nantes (Franciaország), Oslo (Norvégia), Auckland (Új-Zéland), Lyon (Franciaország) és Arlington (Virginia, USA).

 

undefined

XV. European Transport Congress és X. Nemzetközi Útügyi Konferencia Budapest

jún 102017

XV. European Transport Congress és X. Nemzetközi Útügyi Konferencia

KTE Központi szervezés
Budapest, Park Inn by Radisson
2017. június 08-09.

http://www.ktenet.hu/esemenynaptar.php?view=detail&id=313

 

Ismét szakmai rendezvényen vettünk részt kiállítóként, ahol a magyar kollégák mellett egyre több külföldi látogató csodálkozott rá termékeinkre és a teherbiciklire szerelt termékbemutató pultunkra.

 

undefined

undefined

 

Újabb kerékpárszámlálók telepítése Budapesten

dec 032016

A Budapesti Közlekedési Központ megbízásából tovább bővült a kerékpáros forgalomszámláló állomások száma. Négy helyszínen telepítettünk fix hurokdetektoros rendszert (ZELT Greenways, irányhelyes, 2x2 hurokkal), így már összesen hat állandó mérési keresztmetszet üzemel a fővárosban.
A ZELT hurokdetektorok mellett üzembe állt két darab TUBE (ún. gumicsöves, piezo szenzorral működő) számlálónk is. A gumicsöves számlálókat 3-4 hetente helyezzük át újabb helyszínekre.

 undefined

A mérési eredmények összefoglalója elérhető a kerekparszamlalo.velovelo.org oldalon (vagy a térképre klikkelve). 

undefined

Az eseményről a média is beszámolt (pl. az index.hu biciklis blogja a Kerékagy is).

Kiállítottunk a 41. Útügyi Napokon (Balatonfüred, 2016. szeptember 21-22.)

szept 252016

A Közlekedéstudományi Egyesület szervezésében Balatonfüreden gyűlt össze a közutas szakma színe java. Az Eco-Counter kiállítóként vett részt a konferencián, a magunk módján értelmezett egyedi standunkkal. A szokásos pultos-vitrines kialakítás helyett így termékeinket egy teherbiciklire erősített platformon mutathattuk meg az érdeklődőknek.

undefined 

undefined 

undefined

Eco-Counter

máj 012016

Az "elevator speech"

Az Eco-Counter elhivatott szakembergárdája 1998 óta kínálja gyalogos- és kerékpárszámláló megoldásait mind városi, mind természetes környezetbe. Fejlesztéseink révén termékeink bármilyen mérési keresztmetszetben alkalmazhatók. Szakértelmünknek köszönhetően világelsővé váltunk ezen a piacon. 

Kik vagyunk?

  • A világon egyedülálló tapasztalattal rendelkezünk a gyalogosok és kerékpárosok számlálása terén immár több mint 15 éve.
  • Több mint 10 000 számlálónk üzemel a világ 48 országában, köztük magyarországon is.
  • Központi irodáink Franciaországban, Németországban és Kanadában találhatók.
  • Teljes körű terméktámogatást nyújtunk helyi kereskedői hálózatunkon keresztül.
  • Kimagaslóan innovatív kutató-fejlesztő részleggel rendelkezünk.
  • Magas minőségű technológiákat alkalmazunk, termékeinket Franciaországban gyártjuk és teszteljük.
  • Felhasználóbarát szoftvert kínálunk az adatok gyűjtésére és publikálására, továbbá táblázatok, grafikonok és beszámolók készítéséhez.

 

 

 

Amennyiben termékeink felkeltették érdeklődését, úgy keresse fel munkatársunkat:

Kilián Zsolt

okl. közlekedésmérnök

tel: +36 30 348 6266
email: hungary@eco-counter.com

 

 

Atom

1 0 1 1 1 0 0 1 0 1 1 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 1 0