Eco-Counter Magyarország

Gyalogos- és kerékpárszámláló rendszerek

Megújult a Mobile MULTI gyalogos és kerékpáros számláló

2017júl 24

Megérkezett az új gumicsöves kerékpárszámláló, ami a gyalogosokat is számolja.

Már rendelhető a megújult Mobile MULTI egységünk, amit rövid idejű (általában 2-8 hetes) számlálásokra fejlesztettünk. A MULTI a tökéletes megoldás az osztott vagy osztatlan gyalog- és kerékpárutak forgalmának számlálására.

undefined

Az új termék fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettünk a könnyű szerelhetőségre, az egység burkolata viszont továbbra is rendkívül ellenáll a külső behatásoknak.

A rendszer nagyfokú mobilitása érdekében a telepítés rendkívül gyors és egyszerű (kb. 30 perc). A jelfeldolgozó egység minimális áramfelvétele lehetővé teszi, hogy egyetlen akkumulátorral legalább másfél évig folyamatosan üzemeljen. Az adatok feldolgozását nagyban segíti a beépített 4G modem, ami minden nap friss forgalmi adatokat továbbít a központi adatbázisba.

Mobile MULTI: számlálás közlekedési módok szerint

Két egyedülálló technológiánkat (PYRO+TUBE) egyesítve a számláló külön-külön képes rögzíteni a gyalogosokat és a kerékpárral közlekedőket. A passzív infravörös szenzorok nagy pontossággal érzékelik a gyalogosokat, míg a TUBE szabadalmaztatott algoritmusa 97% feletti pontossággal érzékeli az elhaladó kerékpárosokat. Mind a gyalogosokat mind a bicikliseket lehetőség van haladási irány szerint számlálni.

A lehetséges telepítési változatokat mutatja az alábbi ábra:

undefined

gyalogút vagy járda // kerékpárút // osztatlan gyalog- és kerékpárút // osztott gyalog- és kerékpárút


Tökéletes választás az ideiglenes számlálásokhoz!

A rövid idejű számlálások legnagyobb előnye, hogy több helyszínről is megbízható adatokat gyűjthetünk be egyetlen eszközzel. Az ilyen mintavételes számlálások persze akkor a leghatékonyabbak, ha állandó mérőhelyek segítségével meg tudjuk határozni a fő trendeket, valamint a helyi forgalom éves és havi lefolyásának törvényszerűségeit.

Letölthető műszaki adatlap itt! Bővebb információért kérjük látogasson el a termék oldalára (angol nyelvű link).

undefined

undefined

A gumicsöves és a fixen telepített hurokdetektorok együttes alkalmazásával könnyen megvalósítható bármely település komplex kerékpáros monitoring rendszere.

undefined

Ezen az elven bővült a budapesti kerékpárszámláló rendszer is. Jelenleg öt helyszínen működik ZELT hurokdetektor és ezen felül több mint 20 helyszínen végeztünk 4-6 hétig tartó "rövid" méréseket.

Atom

1 0 1 1 1 0 0 1 0 1 1 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 1 0